CONTACTEER ONS

 ​​Parochiestraat 125/1 9472 Iddergem

Tel: 0471 54 49 96 - Noel Eekhout

Tel: 0477 18 69 79 - Pieter Philips

Tel: 053 85 00 29

web@eecofiskplus.be

Openingsuren:

U kan bij ons terecht van maandag tot zaterdag na afspraak zowel tijdens als na de kantooruren.

 

 

​​​​© 2016 Eecofisk Plus

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon

Bedrijfswagen zwaarder belast in 2017!

27 Dec 2016

Er ging al heel wat nieuws rond omtrent het invoeren van belasting op de tankkaart voor vennootschappen.

 

Sinds midden december is hier ook een programmawet voor.

Deze wet is ingevoerd om de ongelijke fiscale behandeling ongedaan te maken waarin brandstofkosten met betrekking tot privéverplaatsingen door de vennootschap worden terugbetaald.

 

Een voorbeeld hiervan is de tankkaart. Werknemers die een tankkaart ter beschikking hebben worden belasting op een voordeel alle aard ter hoogte van de werkelijke waarde. Als er een bedrijfswagen met tankkaart ter beschikking wordt gesteld dan wordt de werknemer enkel belasting op een voordeel alle aard voor de bedrijfswagen. Er is hierbij geen apart voordeel alle aard voor de tankkaart.

 

Wat is een voordeel alle aard? Dit zijn voordelen die een werkgever u geeft en waarop u belast wordt. Als u, in dit geval, privé verplaatsingen doet met de bedrijfswagen of alle tankkosten betaald met de tankkaart dan betaald de vennootschap dit allemaal. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom wordt een voordeel alle aard toegekend. Dit is een bepaald bedrag die bij de werknemer belast wordt.

 

Momenteel is er in de vennootschapsbelasting en rechtspersonenbelasting een heffing van 17% van het voordeel alle aard voor bedrijfswagens. Deze is niet aftrekbaar in de vennootschap. Men wil dit optrekken naar 40% in die gevallen waarin brandstofkosten met betrekking tot privéverplaatsingen door de vennootschap ten laste worden genomen. Een persoonlijke bijdrage van de werknemer wordt normaal afgetrokken van het voordeel alle aard, maar dit wordt niet meer gedaan. De 40% op de volle voordeel alle aard komt in verworpen uitgaven.

 

Deze verhoging is in hoofde van de vennootschap of rechtspersoon en niet voor een verhoging van het voordeel alle aard in hoofde van de werknemer. Dit kadert in de stap die de regering wenst te zetten naar een volwaardig mobiliteitsbudget. Zie artikel over mobiliteitsbudget.

Afschaffing btw-voorschotten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op Google+
Please reload

Recente Berichten
Please reload

Archief
Please reload

Please reload

Zoek op woorden
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon