CONTACTEER ONS

 ​​Parochiestraat 125/1 9472 Iddergem

Tel: 0471 54 49 96 - Noel Eekhout

Tel: 0477 18 69 79 - Pieter Philips

Tel: 053 85 00 29

web@eecofiskplus.be

Openingsuren:

U kan bij ons terecht van maandag tot zaterdag na afspraak zowel tijdens als na de kantooruren.

 

 

​​​​© 2016 Eecofisk Plus

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon

Afschaffing btw-voorschotten

22 Feb 2017

Als kwartaalaangever moest je normaal voorschotten betalen uiterlijk de 20e van de tweede en derde maand van het kwartaal. Dit voorschot was 1/3 van het verschuldigde btw bedrag. Dit zal niet meer nodig zijn.

 

De afschaffing van deze voorschotten zal ingaan vanaf 01/04/2017.

 

Het voordeel van deze afschaffing is dat uw vennootschap meer geld zal overhouden. Het is wel belangrijk dat u nog steeds rekening houdt met wat u uiteindelijk verschuldigd bent. Dit bedrag zal u in één keer moeten betalen. Daarom is het aan te raden om elke maand, afhankelijk van hoeveel u moet betalen, een bedrag opzij te zetten zodat u niet in één keer een groot bedrag moet afdragen.

Dit bedrag zal u moeten betalen op het moment van indiening van de btw-aangifte. Dit is de 20e van de maand na het kwartaal. Bij laattijdig betalen moet u elke maand nalatigheidsinteresten betalen van 0,8%.

 

De eerste keer dat u dit volledige bedrag moet betalen is na het tweede kwartaal, 20 juli. Voor het tweede kwartaal geldt er een vakantieregeling. Dit wil zeggen dat er een uitstel is voor de aangifte, maar niet voor de betaling.

 

LET OP voor het eerste kwartaal 2017 moet u wel nog steeds voorschotten betalen uiterlijk tegen 20/02 en 20/03. De afschaffing gaat pas in vanaf 01/04/2017. Als u in het eerste kwartaal 2017 btw moet betalen, maar u had het laatste kwartaal 2016 btw terug te krijgen, dan moet u geen voorschotten betalen.

 

Het is dus heel belangrijk voor ogen te houden dat de afschaffing van de btw-voorschotten er niet voor zorgt dat je minder btw moet betalen. U betaalt de btw later en het verschuldigde bedrag in één keer. Daarom raden we aan elke maand geld opzij te zetten.

 

De redenen waarom ze deze voorschotten afschaffen zijn:

  • Voorfinanciering

Ondanks het feit dat je in een bepaald kwartaal weinig of geen verkopen had, moest je toch nog voorschotten betalen. Als je deze te laat betaalde dan moest u per maand 0,8% nalatigheidsinteresten betalen.

Door de afschaffing zal er geen probleem van voorfinanciering meer zijn.

  • Kwartaal- en maandaangevers op gelijke voet behandelen.

Net zoals de maandaangevers moeten de kwartaalaangevers een voorschot in december betalen.

Elk jaar, uiterlijk op 24/12, moet er een eenmalig voorschot betaald worden op de btw die verschuldigd is over uw handelingen van het vierde kwartaal van hetzelfde jaar.

Afschaffing btw-voorschotten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op Google+
Please reload

Recente Berichten
Please reload

Archief
Please reload

Please reload

Zoek op woorden
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon